Как ДЮН ни гостуваха по време на пандемия – сага в три части (част трета)

Колко пъти може да се отложи културно събитие по време на пандемия? По наши скромни изчисления – 6 (шест) пъти. Ако сте пропуснали предишните две части, те са тук: ПЪРВА ЧАСТ и ВТОРА ЧАСТ.

И така, заветната дата 20 март наближаваше, всичко вървеше по план и всички бяхма изпълнени с надежда, че петият опит ще бъде успешен.

… А на 11 март, девет дена преди заветната дата, РЗИ – Варна издава заповед, която забранява провеждането на спектакли и всякакви културни мероприятия.

Шах и мат! Спираме продажбите на билети, отменяме събитието и минаваме на твърд алкохол.

Шести опит – успешен!

Ден по-късно РЗИ – Варна отменя заповедта и културните мероприятия отново са разрешени. Ние НЕ ВЯРВАМЕ! На нищо вече не вярваме! Два дена хвърляме боб, редим карти таро и се допитваме до кристално кълбо онлайн. РЗИ – Варна обаче този път изглежда непоколебимо. Осмеляваме се плахо да пуснем билети в продажба и да обявим отново събитието. Този път поне не се налага да сменяме дата и място върху рекламните материали!

През следващите дни не смеем да дишаме, да ядем и да пием. Четем молитви и на всеки час, изпълнени със страхопочитание и трепет, обновяваме сайтовете на РЗИ, Министерство на здравеопазването и Министерство на културата – да не би да е излязла поредната заповед. Когато ни звънят от Юнашки салон, получаваме нервен тик, а когато ни звъни Петя от ДЮН, с нотки на лека истерия в гласа питаме дали всичко все още остава в сила.

Но ето че настъпи 20 март и, след 4 месеца ходене по мъките, ДЮН най-накрая ни гостуваха. И бяха страхотни!

Оттогава насам екипът на Варна Денс Театър и фестивал „Танцови маршрути” фанатично вярва, че картите Таро са незаменим инструмент при вземането на решения по време на пандемия. И редовно ходи да си боядисва побелелите коси.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *